ΤΟ 6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ


    Το σχολικό έτος 2004-2005 το σχολείο μας λειτουργεί ως εξαθέσιο με δύο ολοήμερα τμήματα και 82 μαθητές - 8 δάσκαλους - 7 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
    Το όνειρο και οι προσδοκίες όλων να γίνει το σχολείο μας Σχολικό Κέντρο του Δήμου Πηνείας προσφέροντας καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με τις φιλότιμες προσπάθειες του Δ/ντή του Σχολείου Τρίμπου Α. Ιωάννη και τη συνεχή  υποστήριξη του Προισταμένου του 1ου Γραφείου κου Αναγνωστόπουλου Διονύσιου και του Σχολικού Συμβούλου 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κου Δελέγκου Νικόλαου.
    Το σχολείο κατάκτησε το ρόλο του να είναι το Πνευματικό επίκεντρο της περιοχής φωτίζοντας και αγκαλιάζοντας την ορεινή αυτή περιοχή της Ηλείας.
   
    
   
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Δημοτικό Σχολείο Σιμόπουλου που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου Πηνείας, το Σιμόπουλο, ιδρύθηκε το 1880 περίπου με πρώτο δάσκαλο τον Βλασσόπουλο Παναγιώτη. Στην αρχή λόγω έλλειψης κτιριακής υποδομής στεγάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και αργότερα φιλοξενήθηκε σε διάφορα σπίτια του χωριού.

    Το 1962 η κα Λίβανου Αλεξάνδρα θέλοντας να δώσει τέλος στο πρόβλημα αυτό δώρισε στη Σχολική Εφορία το κτήμα της στη θέση "γράνες ή κτίρια" συνολικού εμβαδού 4.275 τμ. με σκοπό να χτισθεί το Δημοτικό Σχολείο Σιμόπουλου όπου από το 1967 άρχισε να λειτουργεί το νεοαναγερθέν προκατασκευασμένο κτίριο.

     Λόγω αύξησης του μαθητικού δυναμικού προήχθηκε το 1953 σε διθέσιο, το 1962 σε τριθέσιο, το 1965 σε τετραθέσιο ενώ αντίθετα το 1969 υποβιβάστηκε σε τριθέσιο και το 1972 σε διθέσιο.

   Σήμερα λειτουργεί ως εξαθέσιο με αύξουσα δυναμικότητα μαθητών.
Θέλοντας όμως η πολιτεία να διαμορφώσει διαχρονικά ευνοικές συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου με υλικοτεχνικά μέσα σύγχρονα και εξελίσιμα αντικατέστησε το ήδη υπάρχον Σχολικό κτίριο έτοιμο να δεχθεί το μαθητικό δυναμικό των όμορων δημοτικών σχολείων. Ένα κτίριο που αποτελεί αφετηρία και ορόσημο στη σύγχρονη εξελικτική πορεία της παιδείας στη περιοχή.
    Το νέο μας Σχολείο εγκαινιάστηκε στις 18 Αυγούστου 2002 και αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο που περιλαμβάνουν τα εξής:

έξι αίθουσες διδασκαλίας,
μία αίθουσα Φυσικής-Χημείας
μία αίθουσα Πληροφορικής
μία αίθουσα Τελετών
μία αίθουσα Βιβλιοθήκης
Γραφείο Δασκάλων και Γραφείο Δ/ντή,
ενώ στον αύλειο χώρο υπάρχει γήπεδο μπάσκετ με προβολείς και κερκίδες καθώς και αίθριο για εκδηλώσεις.
 

 

 

άποψη του σχολείου μας όπως
είναι σήμερα αλλά και όπως ήταν
μέχρι το 2002